TERVETULOA KOTISIVUILLENI!

 

Olen Paula Huuskonen ja kasvatan aprikoosin värisiä keskikokoisia villakoiria Maaningalla, Kuopiosta 45 km Viitasaarelle päin. Perheeseemme kuuluu aviomies Hannu sekä lapset Heta (synt.-88 ), Ville (synt.-91 ) ja Topi (synt.-98 ). Heta ja Ville tosin asuvat jo omillaan. Villakoirien lisäksi lemmikkejämme ovat kissat ragdoll Aku, cornish rex Minni, devon rex Mikki ja maine coon Touho.

Elämäämme on aina kuulunut koiria. Ajatus varsinaisesta kasvatustyöstä heräsi kuitenkin vasta vuonna 2004, jolloin hankimme ensimmäisen villakoiramme Kultahunajan Braigun eli Iitun Joensuusta, Kultahunajan kennelistä. Ostaessamme koiraa sanoin vielä, että etsimme kotikoiraa, mutta pikku hiljaa mieli alkoi muuttua Iitun ihanaa luonnetta seuratessa ja tutustuessa tähän villakoiran ytimeen. Villakoirassa minua viehättää eniten sen älykkyys, mikä ei tee siitä kaikkein helpointa koiraa. Se oivaltaa asioita ja käyttää omaa päätään, eikä aina ole samaa mieltä omistajansa kanssa. Mutta vastapainoksi se on miellyttämisen haluinen ja hellyydenkipeä koira. Kunhan energia on purettu, niin se kaivautuu omistajan kainaloon onnellisena. Vuonna 2006 kävin kasvattajakurssin ja hain kennelnimeä. Nimellä Wild Apricot haluan kuvastaa villakoiran nopeutta sekä toiminnassa että ajattelussa. Sillä on nopea reagointikyky, joten omistaja joutuu yleensä opettelemaan asioiden ennakointia.

Iitu synnytti marraskuussa 2006 ensimmäisen pentueensa, josta jätin itselleni 2 narttua, Amelian ja Amandan. Pentueita meillä on harvakseltaan, noin yksi vuodessa. Tavoitteenani on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia terveitä ja hyväluonteisia koiria näyttöön ja käyttöön niin, että seuraava sukupolvi olisi aina edellistä parempi. Koiramme ovat terveystarkastettuja, pra prcd- geenitestattuja ja luonnetestattuja. Pennut totutan viikottaiseen trimmaukseen 3-viikkoisesta alkaen ja muutenkin niitä käsitellään paljon. Kunhan pennut lähtevät liikkeelle pentulaatikostaan, ne viettävät päivänsä keittiössä keskellä perheen elämää ja hyörinää. Pennut ulkoilevat pihalla, joten sisäsiisteyskasvatus on hyvällä alulla luovutushetkellä.

Tervetuloa tutustumaan kotikenneliimme.

~ ylös ~