Tuettu Veikkauksen tuotoilla
Opiskelijoille
Kuntoutuskurssit

Iisalmen Mielenterveystuki ry

yhdistyksen ja Louhentuvan esite     Liityisinkö jäseneksi- esite     jäsenhakemus

Iisalmen Mielenterveystuki ry (silloin Ylä-Savon Mielenterveystoiminnan tuki) on perustettu 30.12.1968. Yhdistys perustettiin aikana, jolloin mielenterveysongelmia hävettiin ja niistä mielellään vaiettiin. Nykyisin moni asia on toisin, joskin tehtävää mielenterveyskentällä yhä riittää.

MTKL:n vanhin jäsenyhdistys
Yhdistyksemme on Mielenterveyden keskusliiton (MTKL) vanhin jäsenyhdistys. MTKL perustettiin Iisalmessa,
Koljonvirran sairaalassa, 6.6.1971. Alussa MTKL:n toimipiste sijaitsi Iisalmessa noin 10 vuoden ajan.

Koljonvirran sairaala

Yhdistyksemme kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin Iisalmen Mielenterveystuki ry:n perustajajäsen Tapani Rissanen yhdistyksemme 30-vuotisjuhlassa 30.12.1998. Sosiaalineuvoksen arvo hänelle myönnettiin MTKL:n 30-vuotisjuhlassa Iisalmessa kesäkuussa 2001. Tapani on myös Mielenterveyden keskusliiton perustajajäsen.

Yhdistyksen näkyvimpänä toimintamuotona on syyskuussa 1999 avattu mielenterveyskuntoutujien vertaistukikeskus
Louhentupa ja sen kautta tapahtuva toiminta. Nykyisin Louhentupa sijaitsee Kirkonsalmella osoitteessa Kirkonsalmentie 29.

Louhentuvan rakennus

Iisalmen Mielenterveystuki ry:n tavoitteet
- Edistää mielenterveyttä
- Yhdistää ja aktivoida Iisalmen ja lähikuntien alueella asuvia mielenterveyskuntoutujia ja heidän läheisiään
- Kehittää mielenterveyspalvelujen saatavuutta, laatua ja tasoa
- Tehdä ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä

- Mielenterveyskuntoutujien vertaistukikeskus Louhentupa
- Oma-apu-, vertaistuki- ja liikuntaryhmät
- Virkistystoiminta (retket, matkat ja tapahtumat)
- Työtoiminta Louhentuvalla

- Keskustelu- ja tiedotustilaisuudet
- Koulutustilaisuudet

- Jäseniä on vajaa 200.
- Jäsenyydestä saa lisää tietoa Liittyisinkö jäseneksi- esitteestä.
- Jäseneksi voi liittyä
täyttämällä jäsenhakemus ja tuomalla tai lähettämällä sen Louhentuvalle. Jäsenhakemuksia saa Louhentuvalta ja yhdistyksen kotisivuilta.

Iisalmen Mielenterveystuki ry:n hallituksen hyväksyttyä jäsenyyden lähetämme jäsenmaksun, yhdistyksen säännöt ja Tietoa jäseneksi liittyvälle -tietopaketin. Tarkempaa tietoa jäsenyydestä alempana. Yhdistyksen säännöt saat esille tästä. Jäsenmaksu vuonna 2019 on 10 euroa henkilöjäseniltä ja 50 euroa oikeushenkilöiltä (Yritykset, rekisteröidyt yhdistykset yms.).

Jäsenetuja
Jäsenenä saat etuja sekä Iisalmen Mielenterveystuki ry:ltä että Mielenterveyden keskusliitolta (MTKL). Yhdistyksen jäsen on myös Mielenterveyden keskusliitto ry:n jäsen, sillä Iisalmen Mielenterveystuki ry on MTKL:n jäsenyhdistys.
MTKL:ssa on noin 16 000 henkilöjäsentä.

Iisalmen Mielenterveystuki ry:n jäsenetuja
- Iisalmen Mielenterveystuki ry:n tiedotuslehti Käskynkkä. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, helmi- ja syyskuussa.
- Edullisemmin yhdistyksen ja Louhentuvan matkoja ja retkiä
- Yhdistys tukee ja motivoi MTKL:n koulutuksiin ja tapahtumiin osallistumisessa, esim. MTKL:n kulttuuri- ja yleisurheilupäivät ja mestaruusturnaus.
- Yhdistys motivoi ja tukee jäseniään liikunnalliseen toimintaan.
- Alennusta Liiku mieli hyväksi -liikuntakortista 2 €/kausi

Mielenterveyden keskusliiton jäsenetuja

-  Valtakunnallinen MTKL:n jäsenlehti Revanssi, lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa
- Valtakunnallinen MTKL:n Tunne ja mieli- aikakausilehti jäsenhintaan
- Jäsenkortilla ilmainen sisäänpääsy Mielenterveysmessuille tutustumaan näyttelyyn ja runsaaseen yleisöohjelmaan.
- Alennuksia vaihtuvien yhteistyökumppaneiden palveluista.
- Muutamat kurssit ja tapahtumat ovat jäsenten etuoikeus, esim. erilaiset kulttuurikurssit.
- Valtakunnalliset Kulttuuri- ja yleisurheilupäivät elokuussa.

- MTKL:n koulutukset yhdistystoimintaan.
- Urheilu- ja kulttuurikilpailuja jäsenille.

Tiedotus
Iisalmen Mielenterveystuki ry:n ja mielenterveyskuntoutujien vertaistukikeskus Louhentuvan toiminnasta tiedotetaan
- Yhdistyksen kotisivuilla
- Sähköpostitse. Jos haluat saada ajankohtaista tietoa omaan sähköpostiin, lähetä oma sähköpostiosoite osoitteeseen louhentupa@meili.fi.
- Facebookissa

- Yhdistyksen tiedotuslehti Käskynkässä
- Louhentuvan ilmoitustaululla
- Iisalmen Sanomien muistio -palstalla
- MTKL:n kotisivuilla (valtakunnallisten teemaviikkojen tapahtumat)
- Jäsenlehti Revanssissa, joka on luettavissa myös MTKL:n kotisivuilla (valtakunnallisten teemaviikkojen tapahtumat)

Yhdistyksen tiedotuslehti Käskynkkä
Iisalmen Mielenterveystuki ry:n tiedotuslehti Käskynkkä on ilmestynyt vuodesta 2001 lähtien. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, helmi- ja syyskuussa, toimintakausien alussa. Iisalmen Mielenterveystuki ry:n jäsenet saavat lehden kotiin.

Iisalmen Mielenterveystuki ry:n hallitus vuonna 2019

Liisa Kumpulainen