Tuettu Veikkauksen tuotoilla
Etusivu
Ajankohtaista
Louhentuvan ryhmät
Ruokalista
Virtaverkko
Tutuntupa
Yhdistys
Louhentupa
Omaiset
Opiskelijoille
Kuntoutuskurssit
Linkit

Mielenterveyskuntoutujien vertaistukikeskus Louhentupa
 

Louhentupa toiminut vuodesta 1999, pian 20 vuotta

Louhentupa on Iisalmen Mielenterveystuki ry:n ylläpitämä mielenterveyskuntoutujien vertaistukikeskus. Toiminta alkoi syyskuussa 1999 silloisissa toimitiloissa Louhenkadulla Iisalmen keskustassa. Tilojen käytyä ahtaaksi ja epäkäytännöllisiksi sekä toiminnan lisääntyessä ja monipuolistuessa Louhentupa muutti nykyiselle paikalleen Kirkonsalmentielle lokakuussa 2005.

Louhentuvalla käyvän henkilön ei tarvitse olla Iisalmen Mielenterveystuki ry:n jäsen. Yhdistys ylläpitää Louhentupaa eli yhdistys mahdollistaa Louhentuvan toiminnan.

Louhentuvan tavoitteet
Tavoitteena on tarjota eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille sekä heidän läheisilleen mahdollisuus vertaistukeen, oma-aputoimintaan ja kuntoutumista tukevaan toimintaan. Lisäksi mielenterveyskuntoutujien on mahdollisuus osallistua työtoimintaan. Louhentupa on avoin kohtaamispaikka myös kaikille mielenterveysasioista kiinnostuneille. Louhentuvalle voi tulla vapaasti eikä tulijalta kysellä sairauksista tai muustakaan. Jokainen voi kertoa sen mitä itse haluaa.

Vertaistuki ja kuntoutujakeskeisyys
Louhentuvan toiminta perustuu jokaisen mahdollisuuteen vaikuttaa yhteisiin asioihin esim. viikkokokouksessa ja olla osana yhteisöä. Kaksi toimintaa hyvin kuvaavaa sanaa ovat vertaistuki ja kuntoutujakeskeisyys. Yhteisistä asioista päätetään viikkokokouksessa tiistaisin klo 12.30. Kokoukseen ovat kaikki tervetulleita.

Työtoiminta ja ryhmien ohjaus
Louhentuvalla voi osallistua työtoimintaan sekä ohjata oma-apu- ja vertaistukiryhmiä. Louhentuvan työntekijät tukevat työtoimintaan osallistuvia ja ryhmän ohjaajia. Työtoimintaan voi osallistua Louhentuvalla keittiötyössä, päivystäjänä ja rahastonhoitajan tehtävässä. Louhentuvalle voi tulla myös vain viettämään aikaa.

Lain mukaan työtoimintaan voi osallistua vajaakuntoinen, jonka päätulo tulee kuntoutustuesta tai työkyvyttömyyseläkkeestä. Työtoiminta on matala kynnys saada itselleen ns. oikeaa tekemistä. Toki Louhentuvalle voi myös tulla vain viettämään aikaa. Lisää tietoa Louhentuvan työtoiminnasta saat esim. Louhentuvan toiminnanjohtaja Harri Paasoselta.

Louhentuvan ryhmät
Louhentuvalla kokoontuu erilaisia ryhmiä. Tarkempia tietoja ryhmistä saat Louhentuvan ryhmistä.
Mielenterveyskuntoutujille tarkoitettuihin liikuntaryhmiin voi osallistua uima- ja liikuntahallilla ostamalla Liiku mieli hyväksi -kortin Louhentuvalta. Monipuolisesta liikuntatoiminnasta saat tietoja Louhentuvan ryhmät -sivulta.

Muuta Louhentuvalla
Louhentuvalla voi käydä kahvilla, lukea päivän lehdet sekä jututtaa tutut. Louhentuvalle tulee päivän lehdistä Savon Sanomat ja Iisalmen Sanomat. Ruoan hinta on 4 € ja myös kahvi sekä kahvileipä ovat edullisia. Mahdollisuus on pestä omaa pyykkiä pientä korvausta vastaan, 3 €/koneellinen. Lisäksi voi käyttää nettiyhteyksillä varustettuja tietokoneita (korvauksetta).

                    

Louhentuvan toiminnasta tiedotetaan
Iisalmen Mielenterveystuki ry:n ja mielenterveyskuntoutujien vertaistukikeskus Louhentuvan toiminnasta tiedotetaan
- Yhdistyksen kotisivuilla
- Sähköpostitse. Jos haluat saada ajankohtaista tietoa omaan sähköpostiin, lähetä oma sähköpostiosoite osoitteeseen louhentupa@meili.fi.
- Facebookissa

- Yhdistyksen tiedotuslehti Käskynkässä
- Louhentuvan ilmoitustaululla
- Iisalmen Sanomien muistio -palstalla
- MTKL:n kotisivuilla (valtakunnallisten teemaviikkojen tapahtumat)
- Jäsenlehti Revanssissa, joka on luettavissa myös MTKL:n kotisivuilla (valtakunnallisten teemaviikkojen tapahtumat)

© Iisalmen Mielenterveystuki ry 2014
Vertaistukikeskus Louhentupa | Louhentupa