Tuettu Veikkauksen tuotoilla
Etusivu
Ajankohtaista
Louhentuvan ryhmät
Ruokalista
Virtaverkko
Tutuntupa
Yhdistys
Louhentupa
Omaiset
Opiskelijoille
Kuntoutuskurssit
Linkit

Kohtaamispaikka Louhentupa
 
Louhentupa toiminut vuodesta 1999
Louhentupa on Iisalmen Mielenterveystuki ry:n ylläpitämä kohtaamispaikka. Toiminta alkoi syyskuussa 1999 silloisissa toimitiloissa Louhenkadulla Iisalmen keskustassa. Tilojen käytyä ahtaaksi ja epäkäytännöllisiksi sekä toiminnan lisääntyessä ja monipuolistuessa Louhentupa muutti Kirkonsalmentielle lokakuussa 2005. Huhtikuun lopussa 2020 Louhentupa muutti Iisalmen Nuorisotalolle, rakennuksen edestä katsottuna oikeanpuoliseen osaan. Louhentuvalle käynti tapahtuu rakennuksen pääovesta ja esteetön kulku rakennuksen takaovesta invaliuskaa pitkin.

Louhentuvalla käyvän henkilön ei tarvitse olla Iisalmen Mielenterveystuki ry:n jäsen. Yhdistys ylläpitää Louhentupaa eli yhdistys mahdollistaa Louhentuvan toiminnan.

Louhentuvan tavoitteet
Tavoitteena on tarjota eri-ikäisille henkilöille toimintakykyä, hyvinvointia ja vertaistukea. Lisäksi on mahdollisuus osallistua työtoimintaan. Louhentupa on avoin kohtaamispaikka kaikille ja Louhentuvalle voi tulla omana itsenään.

Vertaistuki ja kuntoutujakeskeisyys
Louhentuvan toiminta perustuu jokaisen mahdollisuuteen vaikuttaa yhteisiin asioihin esim. viikkokokouksessa ja olla osana yhteisöä. Yhteisistä asioista päätetään viikkokokouksessa maanantaisin klo 10.00. Kokoukseen ovat kaikki tervetulleita.

Työtoiminta ja ryhmien ohjaus
Louhentuvalla voi osallistua työtoimintaan sekä ohjata oma-apu- ja vertaistukiryhmiä. Louhentuvan työntekijät tukevat työtoimintaan osallistuvia ja ryhmän ohjaajia. Työtoimintaan voi osallistua Louhentuvalla keittiötyössä, päivystäjänä ja rahastonhoitajan tehtävässä.

Työtoiminta on matala kynnys saada itselleen ns. oikeaa tekemistä. Toki Louhentuvalle voi myös tulla vain viettämään aikaa. Lisää tietoa Louhentuvan työtoiminnasta saat esim. Louhentuvan toiminnanjohtaja Harri Paasoselta.

Louhentuvan ryhmät
Louhentuvalla kokoontuu erilaisia ryhmiä. Tarkempia tietoja ryhmistä saat Louhentuvan ryhmistä.
Liikuntaryhmiin voi osallistua uima- ja liikuntahallilla ostamalla Liiku mieli hyväksi -kortin Louhentuvalta. Monipuolisesta liikuntatoiminnasta saat tietoja Louhentuvan ryhmät -sivulta.

Muuta Louhentuvalla
Louhentuvalla voi käydä kahvilla, lukea päivän lehdet sekä jututtaa tutut. Louhentuvalle tulee päivän lehdistä Savon Sanomat ja Iisalmen Sanomat. Kahvi sekä kahvileipä ovat edullisia. Lisäksi voi käyttää nettiyhteyksillä varustettuja tietokoneita (korvauksetta) ja tulostaa sekä laminoida pientä korvausta vastaan.

                    

Louhentuvan toiminnasta tiedotetaan
Iisalmen Mielenterveystuki ry:n ja mielenterveyskuntoutujien vertaistukikeskus Louhentuvan toiminnasta tiedotetaan
- Yhdistyksen kotisivuilla
- Sähköpostitse. Jos haluat saada ajankohtaista tietoa omaan sähköpostiin, lähetä oma sähköpostiosoite osoitteeseen louhentupa(at)meili.fi
- Facebookissa

- Yhdistyksen tiedotuslehti Käskynkässä
- Louhentuvan ilmoitustaululla
- Iisalmen Sanomien muistio -palstalla
- MTKL:n kotisivuilla (valtakunnallisten teemaviikkojen tapahtumat)

© Iisalmen Mielenterveystuki ry 2014
Vertaistukikeskus Louhentupa | Louhentupa